ענף המסעדנות הוא אחד מהענפים הכי נפגעים מהמצב הנוכחי, אנשים לא יוצאים מבתיהם בעקבות הסגר והחשש מהדבקה והמסעדות נשארות ריקות אבל החשבונות ממשיכים לרדת, אז איך ינצלו בעלי המסעדות מקריסת הענף כולו ואיך הם ישרדו את המשבר?
איך מסעדות ישרדו את המשבר?
ראשית נהיה כנים ונגיד שלא כולם ישרדו את המשבר… רבות מהמסעדות הקיימות בארץ שגם ככה היו בקשיים עוד לפני שהמשבר הקיים הגיח מעבר לפינה, רבות המסעדות שעוד שקועות בהחזרי הלוואות שהם לקחו בכדי לפתוח את המסעדה מלכתחילה כך שאם התקופה של ההסגר תארך עוד קצת החזרי ההלוואות פשוט יורידו אותן לקרקע.
• עצירת תשלומי השכירות – הזמנים מחייבים להתגמשות בעלי הנכסים, מסעדות שלא עובדות היום פשוט מאד לא יכולות להרשות לעצמן לשלם שכירות לבעל הנכס כי אינן מכניסות שקל לכיסן בתקופה זו, אך לא כל בעל נכס יסכים לכך לכן עליכם לנהל משא ומתן לליבו ולשכל הישר שלו.
• הוצאת כל העובדים לחלת – אחד מהצמצומים הכי מתבקשים הוא להוציא את כל עובדי המסעדה לחופשה ללא שכר כיוון ואין כרגע עבודה שמצריכה כוח אדם ובצורה כזו לא תפגעו להם בכיס כי הם יקבלו דמי אבטלה ולא תפגעו בעצמכם.
• עצירת שיקים לספקים – עם כל הכאב שיש בכך אתם צריכים לעצור שיקים ותשלומים שהוסכמו מראש לספקים כדי לא ליצור בור כלכלי, הבטיחו לספקים שברגע שהמצב חוזר לקדמותו אתם שולחים שיקים חדשים.