תפריט מאזן לאחר החגים
באדיבות המנהל מקצועי ב- VIM אמיר אורנשטיין BSC מדעי התזונה,BED
חינוך גופני ומדעי הספורט
החגים עברו, עודפי אנרגיה הצטברו ברקמת השומן באזורים מטרידים.צו השעה הוא לתפריט מאזן דל שומן,מבוקר פחמימות ועשיר בחלבון.
התפריט הוא תפריט דוגמא ,כל אדם צריך והיועץ באיש מקצוע על מנת להתאים באופן נכון את התפריט האישי שלו.
ארוחת בוקר- ארוחת חובה שאין לוותר עליה בשום מקרה.
2 פרוסות לחם חיטה מלאה או 3 לחמיות מרוחות בגבינה לבנה או קוטג' 3%
לחילופין חצי כוס שיבולת שועל בחלב (לשפוך חצי כוס חלב רותח)+ כף חמוציות ללא סוכר.
ביצת עין/ביצה קשה.
פרי (חמוציות נחשבות כפרי)
תה ירוק .
ארוחת ביניים
יוגורט טבעי גדול(200 ג)
4 חצאי אגוזי מלך
ארוחת צהריים
130 גרם מנת חזה עוף/הודו מבושל או בגריל.לחילופין מנת דג מבושל או בגריל.
4 כפות תוספת של אורז מלא/קינואה /פסטה מלאה/כוסמת/עדשים .מבושלים ללא רטבים המבוססים על שמנת.
2 ירקות שלמים.
ארוחת בניים
פרוסת לחם חיטה מלאה עם חתיכת פסטראמה איכותית דלת שומן או פרוסת גבינה צהובה 5%.
לאלו המתאמנים ברצינות בערב בחדר הכושר – להוסיף פרי אנרגטי כמו בננה או 3 תמרים כשעה לתחילת האימון.בנוסף מיד אחרי אימון לאכול יוגורט/2 חלבוני ביצה או שייק חלבון(חצי כף מדידה בד"כ) יחד עם חצי בננה /2 תמרים .
ארוחת ערב
חצי קופסת טונה/קוטג'/חביתה מ3 חלבונים.
סלט גדול ועשיר עם עלים,נבטים וירקות בצבעים שונים +כף שמן זית איכותי וכן 6שקדים /4 חצאי אגוזים.
(באדיבות יפה אפרתי תקשורת).