שבוע הבא נחגוג את חנוכה, החג שאי אפשר לעבור אותו בלי הדלקת נרות וסופגנייה. אז נכון שסמל זה סמל ומסורת זו מסורת, אבל אפשר גם לגוון עם מאכל קצת אחר: הספינג' – גרסה מרוקאית של הסופגנייה המוכרת.
אוי הספינג'!!
היא ספוגית, רכה, אוורירית, מתוקה, וכמה טעימה! וואי, וואי, וואי – טעם גן עדן!!
רוני ריבלין, שף קפה יפו, מסעדה בלב שוק הפשפשים: "הספינג' היא סופגנייה מיוחדת במינה שלא דומה לשום דבר אחר— לא לדונאט אמריקאי, לא לצ'ורו ספרדי, ולא לסופגנייה ישראלית רגילה. מטגנים את הבצק בשמן עמוק,
אבל לא ממלאים במילוי מתוק ובדרך כלל גם לא טובלים את הספינג' במתוק. מפזרים עליה המון סוכר ואוכלים אותה חמה סמוך לסיום הטיגון. לא צריך לחשוש מתהליך ההכנה מכיוון שבפועל זה הולך בקלי קלות". (צילום: מיטל סולומון).
מתכון להכנת ספינג'
המתכון באדיבות רוני ריבלין, שף קפה יפו
החומרים:
1 ק"ג קמח.
10 גרם מלח.
130 גרם סוכר.
50 גרם שמרים.
800 מ"ל מים פושרים.
ההכנה:
- מערבבים בידיים את כל החומרים בקערה.
- מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים.
- כשתופח ומכפיל את נפחו, מוציאים את האוויר (נותנים מכות קלות לבצק),
מכסים, ומתפיחים פעם שנייה.
4. מחממים סיר עם שמן (הרבה שמן…).
5. עובדים עם ידיים רטובות, לוקחים מעט מהבצק ועושים חור באמצע עם האצבעות ובזהירות מניחים בשמן.
6. מטגנים עד שמזהיב והופכים לצד השני.
7. מוציאים מהשמן לנייר סופג.
ולבסוף, מסדרים על מגשים יפים, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות, וטורפים בתיאבון!
טיפ: אפשר גם לשים ריבות מסוגים שונים.
קפה יפו, עולי ציון 11, שוק הפשפשים 03-5181988
http://caffeyaffo.com/
(באדיבות פרומו)