"חצי פיקניק" בסוכה (ומתכון לרוטב דגים: חלב קוקוס, פלפלים אדומים, וכוסברה)

רוני ריבלין, השפית של קפה יפו, מסעדה בסגנון איטלקי-דגים-חלבי, שנמצאת בלב שוק הפשפשים, ממליצה על מתכון לרוטב דגים עדין, פיקנטי, ומיוחד

ארוחות סוכה הן כמו "חצי פיקניק" – אוכלים מחוץ לבית, אבל לא יותר מידי רחוק מהבית.
יש לי זיכרונות ילדות נהדרים מארוחות בסוכה שהיו תירוץ מושלם לעשות הכל אחרת.
היו ערבים שבהם ילדי השכונה היו מדליקים מדורה ואופים את הפיתות הכי טעימות בעולם, או ערבים אחרים שבהם כל אמא הייתה תורמת מאכל משלה לארוחות שהיו הכי גורמה באותה תקופה. לעולם לא אשכח את הפעם הראשונה שבה אכלתי מנה מתקתקה מבושלת עם חלב קוקוס – ולעולם לא אשכח שזה היה בסוכה. לפני אותו חג סוכות "גורלי" הכרתי רק חטיפי קוקוס, אבל תמי לוי, השכנה שלנו, שינתה את הכל! היא הביאה לסוכה דגים ברוטב קוקוס והטעם העדין והמתקתק שהחליק כמו שמנת, הפך לזיכרון בלתי נשכח.
כיום, כשפית של מסעדה שמתמחה בדגים, אני אוהבת להגיש לאורחים שלנו דגים ברוטב חלב קוקוס, עם פלפלים אדומים וכוסברה. המתכון העדין חוזר אלי במיוחד ב…סוכות.
ואת הרוטב אני מכינה מידי פעם גם לתבלון בשרים, תבשילי ירקות ואורז.

מתכון –
רוטב חלב קוקוס ופלפלים אדומים, עם כוסברה

החומרים הדרושים
1 קופסא חלב קוקוס (לא מי קוקוס).
4 פלפלים אדומים בינוני-גדול.
חופן כוסברה (רק עלים, בלי גבעול).
מלח

אופן ההכנה

  1. שמים חלב קוקוס במחבת רחבה על אש קטנה כדי לצמצם אותו (לאדות ממנו נוזלים) עד שהוא נהיה מרוכז וסמיך.
  2. שורפים את הפלפלים על האש. מכניסים מיד לקופסא עם מכסה ונותנים להם להזיע.
  3. מקלפים אותם, מוציאים את הפנים וכל הגרעינים.
  4. שמים במג'ימקס את הפלפלים ועלי הכוסברה עד שמגיעים למרקם של קרם, מתחילים להוסיף לאט לתוך המעבד את החלב קוקוס עד למרקם בהיר שמחבר בין הטעמים.
  5. מוסיפים מלח לפי הטעם.

כעת הרוטב מוכן. בתיאבון!

המתכון באדיבות רוני ריבלין, שף קפה יפו,
מסעדה (כשרה) בסגנון איטלקי-דגים- חלבי, בלב שוק הפשפשים.
קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים – יפו, 03-5181988     

http://caffeyaffo.com

Paste your AdWords Remarketing code here