אין ספק שבמהלך העשור האחרון הקולינריה הישראלית עברה תהפוכות רציניות. נראה שהקהל הישראלי הפך לאנין טעם אמיתי ועדות לכך ניתן לראות בפריחה הנפלאה של מסעדות שף שצצו ברחבי הארץ בשנים האחרונות.
ההבדל בין שף למנהל מטבח
ישנו הבדל גדול בין מנהל מטבח לבין שף. מנהל מטבח יכול לנהל את צוות העובדים בצורה מושלמת ולדאוג לכך שהמטבח ייצר מנות איכותיות ביותר, אך שף אמיתי הוא איש מקצוע שמגוון יכולותיו משתרע הרחק מעבר לכותלי המטבח. שף אמיתי צריך להחזיק במיומנויות נוספות מעבר לבישול ולהיות מסוגל להתוות את האופי של המסעדה על היבטיו הרבים והשונים.
המגע האישי של האיש מאחורי הסירים במסעדת שף צריך לבוא לידי ביטוי בכל אספקט ואספקט במסעדה, החל מבחירת המדים של הצוות וכלה בעיצוב של המקום. מסעדת שף מתאפיינת בקשר הדוק בין איכות השירות, התפאורה הכללית, המוזיקה, הריהוט וכמובן המנות וכלי ההגשה. השף הוא למעשה האדם שמחבר בין האלמנטים השונים, שידו בכל ויד כל בו והשאיפה היא שאזכור שמו בלבד יעניק לסועד את ההרגשה שהוא נמצא בידיים טובות.
מסעדת וינו סוקה לדוגמא
דוגמא מצוינת למסעדה הראויה לשמה היא מסעדת וינו סוקה שממוקמת בהרצליה פיתוח. שף המסעדה הוא לא אחר מישי אטיאס. לפני שהגיע לכהן כשף הראשי של מסעדת וינו סוקה, עבד ישי במגוון מסעדות צרפתיות עטורות בכוכבי מישלן וכן במספר מסעדות יוקרתיות ביותר בישראל. ההקפדה שלו על כל פרט ופרט במסעדה מורגשת מרגע הכניסה למסעדה ועד למנות האחרונות, התפריט המוקפד נשען על חומרי גלם מקומיים והתפריט משתנה בהתאם לעונות השנה, כראוי למסעדת שף אמיתית.
בנוסף לכך, היכולות שלו באות לידי ביטוי בכך שהתפריט כשר לחלוטין ועם זאת, המגבלות ההלכתיות אינן מורגשות בתוצר הסופי. עיצוב הפנים המרשים של המקום מהווה תפאורה מושלמת למנות המוגשות בה ולכך מצטרפים מרכיבים נוספים כגון איכות השירות הגבוהה, המוזיקה האיכותית שמנוגנת בווליום הנכון, רמת הניקיון והאווירה הכללית. במידה ואתם מעוניינים לסעוד במסעדת שף שעונה לציפיות, וינו סוקה היא מקום מצוין לבקר בו. בתיאבון!