כאשר האוכל האסיאתי הגיע אל מדינתנו הים תיכונית, רבים הגיבו אליו בהרמת גבה. גלגול של אורז עם אצה, שילובים של מתוק עם חמוץ וחריף, דג חי וכיסונים ממולאים ומאודים היו נראים לרבים מאיתנו כמזונות מוזרים וחסרי טעם, מקסימום שווים לאכילה בגלל הערכים התזונתיים הטובים שהם מכילים. לאט לאט נפתח השוק הישראלי למאכלים האסיאתיים ואימץ אותם בחפץ לב. מסעדות רבות החלו להגיש סושי, אורז מוקפץ וירקות, נודלסים, מנות מוקפצות בווק, אגרולים ועוד מגוון רחב של מנות אשר מזוהות עם המזרח הרחוק. למעשה האוכל האסיאתי הוא אוכל אשר מורכב בהשפעת אוסף של מטבחים שונים כמו: מטבח תאילנדי, מטבח סיני, מטבח יפני ועוד מטבחים שונים שמקורם הרחק מהתרבות הישראלית. אחת המסעדות אשר מעניקה חוויה קולינרית אסיאתית טובה היא מסעדת מר וגברת לי, השוכנת בלב תל אביב.
קצת על המקום
ברחוב ניסים אלוני, ממש אל מול מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת, ממוקמת הבייבי החדשה שלו, מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי. המסעדה מונה כמאה מקומות ישיבה במרחבים שונים ומחולקת לשני חלקים עיקריים: החלק הפנימי והמרפסת. בחלק הפנימי תוכלו למצוא מקומות וספות לישיבה מעוטרות בכריות ססגוניות בסגנון המזרח. את המקום מעטרים בודהות בסוגים ובגדלים שונים אשר מוסיפים לאווירת המזרח, כאשר במרכז החלל מוצב בר משקאות פנימי. החלק החיצוני של המסעדה, שהוא גם החלק היותר מיוחד שלה מכיל סוכות מתכת מסוגננות, גזיבואים לקישוט, צמחים מטפסים מיוחדים, בר משקאות ארוך, והכל באווירה של המזרח אשר משלימה בצורה הרמונית את החלל הפנימי של המסעדה. למעשה, מי שנכנס למסעדת מר וגברת לי מתנתק מן העולם התל אביב שבחוץ, ועובר למעין עולם מקביל שמזכיר את הטיול האחרון למזרח.
מה מייחד את מר וגברת לי משאר המסעדות האסיאתיות? מר וגברת לי שונה מכולם. האוכל המוגש במקום הוא שילוב של אוכל רחוב מהמטבח האסיאתי עם אוכל ישראלי תל אביבי, כאשר השילוב הזה הצליח ליצור תפריט שונה מכל מה שאתם מכירים. למנות ראשונות תוכלו ליהנות ממרקים יפניים, אגרול, ספרינג רול ממולא בפירות ים, סלט כרובית רענן, סלט פפאיה מצוין ועוד. למנה עיקרית תוכלו לבחור בין מגוון שיפודים בסגנון אסיאתי, לבין מנות מאודות או מוקפצות בווק, ובין מבחר גדול של סושי וסשימי אשר משתנה מידי יום. הקינוחים כמובן בסגנון אסיאתי עם עקצוצים מערביים, והכל יחד, עם האווירה והעיצוב, יוצרים חוויה אחרת ובלתי נשכחת. המסעדה מגישה מנות עסקיות בכל ימות השבוע, כאשר בסופי שבוע בתפריט מתחלף לתפריט ובו מנות חגיגיות ומיוחדות. למעשה, המסעדה החדשה של אדרת היא בדיוק החזון אותו ביקש להעביר כאשר נתקל במסעדה קטנה של זוג אוהבים באחד האזורים הרועשים של יפן, פינת חמד קטנה בתוך הנוף הסואן.