מידי פעם כאשר אתה לגמרי שקוע בעניינך, פתאום כאילו משום מקום, משתלטת עליך מחשבה על… "משהו טוב".
זה יכול להתחיל כרעיון כללי עם טעם מסוים "בא לי משהו מתוק", וזה יכול גם להגיע כמחשבה מאוד חדה וברורה על: "גלידה בטעם פיסטוק עם אגוזי מלך". מכירים את זה?
ולמרות שזה חשק למשהו ממש קטן, הדחף שמתעורר הוא כה עצום עד שהוא מסוגל להקים אותנו מהכורסה ולשלוח אותנו לפיצוציה, לסופר או לגלידרייה – בכל שעה. וגם אם תיכנתת לאכול ארוחת ערב מסודרת – שכח מזה כי התכניות שלך השתנו זה עתה.
נכון שתשוקות למשהו טוב הן מאוד אישיות, אבל נדיר לפגוש מישהו שמשתוקק ל… חסה. גם מחקרים מדעיים הוכיחו שרובן קשורות למתוק.
רוני ריבלין, שפית קפה יפו (מסעדה כשרה בלב שוק הפשפשים): "הרבה אנשים לא יכולים להרשות לעצמם לאכול מאכלים עם סוכר מכל מיני סיבות בריאותיות. לכל אלו אני ממליצה בחום על המתכון שלי לעוגיות ללא סוכר— עוגיות מעולות שלא מרגישות כמו "עונש". הן פריכות ונשמרות היטב לאורך זמן, כיף להגיש אותן, והן סופר קלות להכנה".
מתכון עוגיות ללא סוכר
באדיבות: רוני ריבלין, שף קפה יפו
צילום: עדיאל דוד.
(בצילום: עוגיות כהות מצד ימין – עוגיות ללא סוכר)
חומרים:
עוגיות ללא סוכר
50 גרם שקדים
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם גרעיני חמנייה
25 גרם שומשום
25 גרם קוקוס
2 חלבונים
50 גרם מלטיטול (תחליף סוכר שנראה כמו אבקת סוכר)
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים היבשים בקערה, ומפזרים מלטיטול מעל.
שופכים חלבונים מעל – ומערבבים.
הוראות לאפיה:
מניחים גבעות שטוחות על מגש אפייה.
אין צורך במרווחים גדולים מכיוון שהעוגייה לא תופחת.
אופים ב-135 מעלות כ-40 דקות.
העוגיות צריכות להיות זהובות ויבשות.
כשהן מתקררות מעבירים לקופסה.
** ניתן לגוון ולהוסיף או להחליף מגוון של אגוזים או גרעינים
קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים: http://caffeyaffo.com/
(באדיבות פרומו)