עוגת דבש חלבית
באדיבות, ברק חורש, שף טרה
מתכון ל – 3 תבניות (אינגליש קייק)
מצרכים:
· 3 ורבע כוסות קמח תופח
· כפית אבקת סודה לשתייה
· 4 ביצים
· 1 כוס סוכר
· 1 כוס דבש
· 1 כוס שמן קנולה
· 1 כוס חלב טרה 3%
· 1 יח' שמנת חמוצה טרה
· 1 כוס אגוזים קצוצים
תבלינים:
· כפית קינמון טחון
· חצי כפית אגוז מוסקט
· חצי כפית ציפורן טחון
קישוט:
· כוס פרוסות שקדים מולבנים
· נייר אפייה
אופן הכנה:
§ מערבבים במיקסר את כל החומרים, פרט לאגוזים, עד קבלת תערובת אחידה וחלקה
§ מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב
§ מעבירים את התערובת לתבניות עם נייר אפייה, מפזרים את השקדים על התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 160 מעלות למשך 20 דקות, מורידים את החום ל- 130 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 25 דקות נוספות
המלצת השף:
§ לשלב בתערובת העוגה, קוביות חלבה קטנות
§ לאכול את העוגה יום לאחר האפייה
בתיאבון!!!
(באדיבות יפה אפרתי תקשורת)
מתכונים נוספים לראש השנה – באתר בישולים של אסם