עוגת תפוחים לפסח

באדיבות קונדיטוריית עוגות בן עמי

המצרכים הדרושים להכנת הבצק:

(תבנית בקוטר 26)

6 ביצים

1 כוס שמן

2 כוסות סוכר

½ 1 כוס קמח מצה

½ כוס קמח תפוחי אדמה

המצרכים הדרושים להכנת המלית:

1 ק"ג תפוחי עץ סמיט מקולפים וחתוכים לפרוסות (כ-8 תפוחים)

¾  כוס סוכר

2 כפיות קינמון

מיץ מלימון אחד

המצרכים לציפוי:

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

2 כפיות קינמון

½ כוס סוכר

אופן ההכנה:

 

מלית

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • בקערה מערבבים סוכר, תפוחים, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ-30 דקות עד להרכבת העוגה

בצק

  • לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף.
  • מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.

ציפוי

 

  • בקערה שלישית מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.

מרכיבים את העוגה:

  • בידיים רטובות משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים.
  • מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות ובעזרת מרית לכיסוי אחיד של התפוחים.
  • מפזרים את הציפוי מעל הבצק. אופים כשעה עד שעה ורבע עד שהבצק זהוב.

(באדיבות יפה אפרתי תקשורת)

למתכוני עוגות לפסח נוספות – לחצו כאן

Paste your AdWords Remarketing code here