קטנות, מתוקות, בריאות, ומזינות – עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

עולם שלם של בריאות, מולטי-ויטמין, מולטי-מינרל וגם טעים!

 

אין הרבה מרכיבים כל כך רבגוניים עם ערך תזונתי כל כך גבוה כמו טחינה— ממרח סמיך שעשוי מגרעיני שומשום טחונים, ואחד מהמרכיבים הפופולאריים ביותר במזרח התיכון.
בטורקיה – מערבבים טחינה עם "פמקז", ריבה שעשויה מענבים, תאנים ותותי עץ. נהוג להכין את התערובת המתוקה לארוחת הבוקר בעיקר בחורף.
בעיראק – מערבבים טחינה עם סירופ תמרים ומורחים על פרוסת לחם, ממש כפי שאנחנו משתמשים בממרח שוקולד. במדינות מערביות – הטחינה פופולארית במיוחד כממרח לסנדוויצ'ים.

 

אבל הדבר הטוב ביותר שאפשר לומר על טחינה הוא שהיא אינה מכילה קלוריות ריקות מתוכן, אלא עולם שלם של בריאות. יש בה ויטמינים ומינרלים רבים שעושים רק טוב למחזור הדם, לחילוף החומרים, לחיזוק המערכת החיסונית, ולמערכות חיוניות נוספות של הגוף. עם כל כך הרבה יתרונות תזונתיים אין פלא שהפופולאריות של הטחינה רק הולכת וגוברת. וממאכל מסורתי שאפיין תרבויות מסוימות, היא הפכה למאכל מוכר ואהוב ברוב חלקי העולם.

 

בשלב כלשהו במהלך ההיסטוריה הארוכה של הטחינה היא החלה לפלס את דרכה גם לתחום המאפים והמתוקים. בעצם, אם חושבים על כך שחלבה היא למעשה טחינה מומתקת, זה כבר מתחיל להראות כמו מהלך טבעי.
רוני ריבלין, שף קפה יפו: "בהשוואה לעוגיות מעמול (קמח, סולת ומילוי תמרים), עוגיות טחינה הן המצאה מודרנית יותר. אני ממליצה להשתמש כמובן בטחינה גולמית. להיזהר מטחינה מתובלת (עם מלח לימון ופטרוזיליה) שתתן לעוגיות טעם חמוץ-מלוח שמתאים יותר לטחינה בפיתה מאשר לעוגייה מתוקה שנמסה בפה".
בהצלחה!

 

עוגיות טחינה

 

מתכון עוגיות טחינה
באדיבות רוני ריבלין, שף קפה יפו (צילום: עדיאל דוד)

350 גרם קמח.
2.5 גרם אבקת אפייה.
200 גרם סוכר.
240 מ"ל טחינה גולמית.
200 גרם חמאה רכה.

אופן ההכנה

  1. שמים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה.
  2. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. משטחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
  4. מפזרים שומשום ושמים נייר אפייה מעל כדי שהמערוך לא ידבק.

מעבירים את המערוך מעל נייר האפייה העליון, כדי ליצור עובי אחיד.
5. מעבירים לפריזר לחצי שעה.
6. כשהבצק קשה, חותכים עם סכין או גלגלת לריבועים בגודל 3X3 ס"מ.
7. ניתן לאפות מייד או לאחסן בפריזר בתוך קופסא ולאפות מעט בכל פעם.

הוראות אפייה

  1. מסדרים את ריבועי הבצק על מגש עם רווחים (העוגיה גדלה מעט באפייה).
  2. אופים בחום של 180 מעלות ל-10 דקות (בערך).
  3. בודקים שהעוגיות יציבות.
  4. העוגיות יוצאות בצבע בהיר, וצריכות לצאת קצת רכות מהאפייה. הן ממשיכות להתגבש אחר כך.

קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים
http://caffeyaffo.com/

(באדיבות פרומו)

Paste your AdWords Remarketing code here