ציוד למטבחים – משטחי צליה גז

ציוד למטבחים איננו יכול להיות שלם בלא משטחי צלייה גז בדומה לתנור אפיה . משטחים אלה הם בעלי עוצמת חום גבוהה מאד ונעשה בהם שימוש בעיקר במטבחים בהם העבודה היא אינטנסיבית.

משטחי צלייה גז משמשים למגוון רחב של פעילויות ובישולים, החל מצליית בשר, פרגיות ועוד סוגי בשר וכלה בהכנת בשר לפני בישול. כשמדובר על ציוד למסעדות, משטחי צלייה גז הוא אחד הדברים הראשונים שיש לחשוב עליהם. ככל שהיקף העבודה במטבח הוא גדול יותר, משטח צלייה המופעל בגז הופך לחיוני יותר. היתרונות שלו יחסית למשטחים אחרים הם רבים:

  • משטחי צלייה גז מצוידים במבערים בעלי עוצמה רבה מאד המסוגלים להגיע לטמפרטורה גבוהה. בנוסף הם מצוידים במשטח ברזל עבה, מה שמביא את הפלטה לטמפרטורה גבוהה מאד ואחידה, כיון שמשטח הברזל אוגר בתוכו את החום. צריבת בשר על משטח שחומו גבוה ויחד עם זאת אחיד נושאת תוצאות מצוינות. ניתן לבצע בו צלייה מושלמת של סוגי בשר שונים, כמו גם "סגירה" של בשר, תהליך המונע איבוד נוזלים ומאפשר להשתמש בו בצורות רבות אחרות.
  • ציוד למטבחים חייב להתאים לגודל המטבח ולאופי העבודה. קיימים משטחי צלייה גז בגדלים שונים, המתאימים לכל גודל מטבח ולכל היקף עבודה: החל ממשטחי צליה קטנים וחלקים וכלה במשטחים גדולים ברוחב של 120 ס"מ ויותר, הכוללים גם תרמוסטט לויסות החום במשטח.
  • ניתן להשיג משטחי צלייה גז קבועים או משטחי צליה המותקנים על גלגלים וניתן להעביר אותם ממקום למקום. הם אולי בעלי הספק נמוך, אבל יכולים לפתור בעיה של מטבח הסובל מחוסר מקום או כמה מטבחים קטנים באותו מקום, או כתגבור למשטח גדול שכבר קיים.
  • כל סוג של ציוד למטבחים חייב להיות נוח לשימוש ונוח לניקוי אפילו אם מדובר בציוד קירור למטבח כמו מקפיא שוכב , מקרר , משטחי צלייה בגז חייבים לביות נוחים לניקוי ונוחים מאד לשימוש. חשוב שהמשטח לא יכלול שום חלקי פלסטיק. הניסיון מראה כי כתוך זמן קצר הם מאבדים את ערכם. מגירות איסוף הנוזלים הניגרים הן מבשר שנחרך והן מירקות או מוצרים אחרים חייבות להיות גדולות מספיק על מנת שלא יהיה צורך לפנות אותן לעיתים קרובות מדיי אבל יחד עם זאת ניתנות לשליפה מהירה על מנת לרוקן ולנקות אותן מנוזלים שהצטברו. ניקיון הוא שם המשחק, בעיקר כשמדובר בבשר.

משטחי צלייה גז איכותי מאפשר להוציא מנות איכותיות, אבל מה שמכתיב בעיקר את סוג המשטח שמטבח מסוים ירכוש הוא כמות הארוחות היוצאות ממנו בזמן נתון ואיכות המנות שהמטבח מעוניין לספק לסועדים בו.

Paste your AdWords Remarketing code here