מעשה במרק – האמת נחשפת: זה לא המרק – זו האהבה…

מרק כתום

כשחברות המזון החלו לייצר מרקים תעשייתיים, הסתבר שעבור הצרכנים המרכיבים היו פחות חשובים מאשר כל הרגשות שהיו עתה ארוזים בצורה נוחה בקופסת שימורים, או בשקית אטומה. עובדה זו מסבירה את הצלחתו של המרק התעשייתי שהיה מוצר חדיש בזמנו, וממחישה את העובדה שזה לא המרק – זו האהבה…

בעבר הרחוק, עוד בתקופה שבה רוב האמהות היו עקרות בית שעסקו בניהול ענייני הבית ובגידול הילדים, ניהלה אחת מחברות המזון מחקר שוק כדי להוכיח שיש קשר בין אכילת מרק לבין מצב בריאותי. בסופו של דבר, למרות שלא הוכח קשר מדעי מובהק בין השניים, החליטה החברה לצאת במסע פרסום עם המסר "המרק מועיל לבריאות". מדוע?
החברה הסיקה שבאופן מסורתי המרק מספק שני משתנים שונים בתכלית: הראשון מכיל את כל המרכיבים הפיזיים והמוחשיים (ירקות, עשבי, תיבול, תבלינים ועוד). ואילו השני כולל קשת של רגשות, חום, ואהבה. השילוב בין השניים הוא שילוב מנצח שמספק הילה של מוניטין למנה החמימה.
בהמשך, כשחברות המזון החלו לייצר מרקים תעשייתיים, עבור הצרכנים המרכיבים היו פחות חשובים מאשר כל הרגשות שהיו עתה ארוזים בצורה נוחה בקופסת שימורים, או בשקית אטומה.
עובדה זו מסבירה את הצלחתו של המרק התעשייתי שהיה מוצר חדיש בזמנו, וממחישה את העובדה
שזה לא המרק – זו האהבה…
גם כאשר היא מגולמת במזון, יש לה פוטנציאל אינסופי .

רוני ריבלין, שף קפה יפו: "אוכל טוב מזין את הגוף, אבל לא רק. הוא מגיע גם לנשמה, נוגע בה ומחמם אותה. לכן הפעם אני רוצה להמליץ על מרק כתום עם דלעת, גזר ובטטה".
המרכיבים הדומיננטיים (והכתומים) של המתכון מצטיינים בתכונות מיוחדות:
דלעת – למרות גודלה העצום שגורם לה להתעקש להיצמד לאדמה, היא משאירה טעם אוורירי וקל.
בגזר – טמונה הפתעה. הוא אמנם נראה נוקשה וקשה, אך הוא פורץ עם טעם מתקתק ועדין.
ולבסוף לבטטה – (המכונה גם תפוח אדמה מתוק) יש מרקם סמיך וטעם של חיבוק רך ואוהב.
בתיאבון!

מתכון למרק כתום
באדיבות רוני ריבלין, שף קפה יפו (צילום: עדיאל דוד)
קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים

http://caffeyaffo.com/

 

מרק כתום

 

המרכיבים הדרושים:
1/2 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות.
2 בטטות בינוניות, מקולפות, וחתוכות לקוביות גדולות.
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות .
3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, וחתוכים לקוביות גדולות.
4 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות.
2 בצלים בינוניים, קצוצים.
3 שיני שום קצוצות.
1/2 כוס יין לבן יבש.
1/2 כוס שמן זית.
1 אגוז מוסקט מגורר.
מלח ופלפל לבן (לפי הטעם).

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את שאר הירקות ואת היין הלבן, מאדים כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הירקות, מעט פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט ומבשלים עד שהירקות רכים לחלוטין.
טוחנים את המרק עם בלנדר ידני, טועמים ומתקנים תיבול.
אם המרק נוזלי מידי ניתן להחזיר לאש ולהביא לרתיחה על מנת שיצטמצם מעט (צריך לערבב תוך כדי), אם המרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים.

* לתמונה, ניתן לפנות ליחסי ציבור: ענת 03-5263223

קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים:
http://caffeyaffo.com/

(באדיבות פרומו)

Paste your AdWords Remarketing code here