טיפים לחגים – ארוחת חג
באדיבות יוניליוור ישראל
- להגיע לארוחה אחרי יום עם תזונה בריאה הכוללת מספר ארוחות קטנות ומגוונות עשירות בסיבים תזונתיים.
- לפני התחלת הארוחה –עיצרו ,בחנו את מגוון ההצעות הגשה, החליטו מה בוחרים ,ועשו את הבחירה הנכונה.
- יותר ירקות, מזון פחות שמן, עשיר בסיבים תזונתיים, פחות מלוח, והרבו בשתיה.
- את הארוחה רצוי לפתוח בשתי כוסות מים
- בחרו בצלחות הקטנות יותר ולא הגדולות, מלאו את הצלחת פעם אחת מהמגוון שבחרתם ובזה תסתפקו.
- התחלו עם מנה ראשונה ומרק –אומנם תפקידם לפתוח את התאבון אך היא למעשה גם תמתן את הרעב והרצון לטעום ולאכול את הכמויות הגדולות ביתר הארוחה.
- המנה האחרונה-עליה לא מוותרים ,מותר לנו להיות ולהתענג גם על מוצר מתוק ושמן, אך חשוב לבחור את זו הדלה יותר בשומן ובסוכר ולהקפיד על גודל המנה אותה תאכלו, אם זה לא בשליטתכם הציעו ליושבים לצידכם לחלוק איתכם את המנה המתוקה.
כי הכל ענין של איזון
(באדיבות יפה אפרתי תקשורת)