חומוס הוא המאכל הנחשב לישראלי ביותר, למרות שהוא ככל הנראה לא התחיל בארץ ישראל. אז מה בעצם הופך אותו לכל כך פופולארי כאן? למה הוא נחשב מאכל ישראלי? והאם בכלל שווה להכין חומוס או לקנות מחומוסיה חומוס
כאשר חומוס תעשייתי הוא נורא זול? על כל השאלות הללו אני אנסה לענות במאמר הזה. קודם כל, שמי ברק, ואני מחמס קבוע – החברים שלי מכנים אותי 'איש החומוס', אוכל בחומוסיות פעמיים-שלוש בשבוע.
אכלתי בלמעלה מ50 חומוסיות שונות ברחבי הארץ (והעולם), ואני חושב שאני מספיק מנוסה בשביל להעביר כאן את הפילוסופיה שלי לגבי חומוס. לחומוס יתרונות רבים: ראשית, החומוס הוא מאכל זול. כולנו יודעים שישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים
ולשלם הרבה על האוכל שלהם, ולכן מנת חומוס שעולה בחומוסיה 25 ש"ח בערך מאוד תתאים לישראלי המצוי. שנית (ולדעתי היתרון הגדול ביותר), החומוס הוא מאכל צמחוני.
אף בעל חיים לא נרצח בכדי שאתה תהיה שבע. אנשים רבים סבורים שאנחנו חיים במהלך 'מהפכת נאורות' שבה האדם מבין שהוא לא חייב להרוג בעלי חיים בכדי לשרוד.
חומוס מתאים לגישה הזו. בנוסף, הישראלי המצוי, הוא טיפוס דיי עממי, הוא אוהב לאכול קצת עם הידיים, הוא נורא פתוח, וחווית האכילה בחומוסיה היא מאוד כזו: ביד אחת פיתה, וביד השניה מזלג.
וזה נורמלי לחלוטין בישראל… החומוס הוא מאכל בריא ולא משמין בתנאי שתעמוד בתנאים הבאים (אלו בעצם המלצות ממני): 1. תזמין חומוס בלי שמן. 2. תגביל את כמות הפיתות (ואם יש גם תזמין פיתה מלאה).
אני כבן אדם גדול נורא (מטר 90) אוכל פיתה וחצי למנה, אך לא יותר! אבל מה ההבדל בין חומוס שקונים ברמי לוי ב 14 ש"ח לחומוס ביתי או כזה שקונים בחומוסיה? הבדל ענק!
חומוס תעשייתי מכיל בסביבות ה 15 אחוז חומוס ושאר החומרים הם טחינה\שמן\חומר משמר ועוד… בעוד שחומוס ביתי\מחומוסיה מכיל בדרך כלל באיזור ה 50 אחוז חומוס,
ואין בו חומר משמר! (מחקרים רבים מצאו קשר בין אכילת חומר משמר להגדלת הסיכון לסרטן) מה שאני מנסה לומר כאן, הוא שחומוס ביתי עדיף בהרבה על חומוס תעשייתי.
הרבה יותר בריא, הרבה יותר רזה וכמובן שהרבה יותר טעים… לסיכום, אם הצלחתי לשכנע אותכם, לבקר יותר פעמים בחומוסיות במקום ללכת לאכול מזון שרוצח בעלי חיים, אז מבחינתי עשיתי את שלי! תודה על הקריאה. תהיו ישראלים גאים, ואל תפסיקו לחמס!