חלבה היא ממתק טעים שרבים מייחסים לו גם אלמנט של בריאות, אבל בתכלס… רוב החלבות שאתם קונים בסופר או בשווקים הם חלבות עמוסות בסוכרים, חומרים משמרים וצבעי מאכל לא בריאים, מתכון זה ילמד אתכם כיצד להכין חלבה ללא סוכר בריאה וטעימה.
מצרכים
• אריזה של 100 גרם טחינה גולמית
• 4 כפות סילאן 100% טבעי
• 150 גרם שקד מולבן טחון
הוראות הכנה
• רוקנו את כל תכולת אריזת הטחינה הגולמית אל קערה גדולה והוסיפו את ארבעת כפות הסילאן תוך כדי ערבוב עד שתשימו לב כי שני החומרים הפכו לאחד (על פי הצבע).
• הוסיפו את השקד הטחון והמשיכו לערבב היטב עד לקבלת עיסה דמוי בצק שחום, תמשיכו ללוש עד שתרגישו שהעיסה נוחה לעבודה, לא דביקה ולא נוזלית מידי.
• פרסו נייר אפייה ותיצרו מעיסה שלכם צורת נקניק, עטפו אותה היטב עם נייר נצמד והכניסו למקפיא למשך 5 שעות.
• העבירו את החלבה למקרר לשעה, שעתיים והיא מוכנה להגשה, שימו לב שיש לשמור במקרר.
עוד משהו שיעניין אותך:
ההיסטוריה של הרבלייף